Aikuisten värityskirja – Halleluja!

Olin kuullut aikuisten värityskirjoista vähän sieltä täältä,  kun näin sellaisen myös ystäväni luona. Se oli kaunis, ja valmiiksi väritetyt kuvat lumoavia. Kirja toi mieleeni lapsuuden puuhakirjat, joita rakastin yli kaiken. Niitä paksuja opuksia, joissa oli  labyrintteja, pisteestä pisteeseen -kuvia, reittitehtäviä ja värityskuvia. Vaati kuitenkin yhden perjantaisen hermoromahduksen, että kävin ostamassa oman aikuisiän värityskirjani. Nyt. jotain. aivotonta. tekemistä.

Värityskirja ei olisi parempaan saumaan voinut tulla. Aikuisen ihmisen päivät ovat lähes poikkeuksetta täynnä tuhansia ärsykkeitä. Viestejä, ääniä, huutoa, naurua, päätöksiä, uudelleenorganisointia, ongelmanratkaisua. Tämä on täydellistä vastapainoa sille. Taitoa ei vaadita, riittää että sinulla on värityskirja ja toimivat puukynät. Itse päädyin useamman kirjan valikoimasta Millie Marottan Eläinten Valtakuntaan.

Millie Marotta

Mikä tällaisen värityskirjan pointti sitten on? Ei mikään. Tai se se pointti juuri onkin. Ei kaikella ihmisen tekemisellä tarvitse olla aina päämäärä ja kaiken toiminnan johtaa aina hyödykkeisiin tai saavutuksiin. Värittäminen rentouttaa ja päästää orastavankin luovuuden valloilleen. Joskus tekee ihan hyvää, että suurin murhe on millä sävyillä seuraavan kuvan värittäisi. Jos kuvia haluaa jotenkin hyödyntää, niin niistä voi askarrella vaikka persoonallisen syntymäpäiväkortin tai kehystää väritetyn suosikkikuvan tauluksi.

Sitä paitsi, Samanthakin sen jo sanoi: ”I can’t colour enough. I could colour all day, everyday if I had my way, and I would use all the crayons in my box.”

:)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.