Blogini uusi suunta

 

Nolla julkaisua syyskuussa, kaksi julkaisua elokuussa, kaksi julkaisua heinäkuussa… Blogini on ollut kovin hiljainen viime kuukausina, ja siihen on syynsä.

Olen pohdiskellut kovasti viimeisen kuukauden ajan, mihin suuntaan blogini on menossa, vai onko se kenties tulossa tiensä päähän. Onko minulla aikaa ja  innostusta ylläpitää blogia, johon en ole pystynyt panostamaan kunnolla aikoihin? Onko tästä iloa muille, ja ennen kaikkea, mitä saan tästä itse? Uskon, että samoja asioita pohdiskelee silloin tällöin jokainen bloggaaja, sillä aktiivisen blogin ylläpitäminen haukkaa ison osan vapaa-ajasta.

Aloin purkamaan kuukausia pään sisällä vellonnutta ajatusvyyhtiä käymällä läpi listan, johon olin kerännyt ideoita aiheista, joista voisin kirjoittaa. Mietin uudelleen, mistä aiheista minulla ihan oikeasti on sanottavaa.

Yksi iso ongelma blogin ylläpidossa on ollut se, etten ole yksinkertaisesti ottanut tälle tarpeeksi aikaa. Olen ensin tehnyt suuria suunnitelmia, mutta pystynyt lopulta toteuttamaan niistä vain murto-osan. Epäonnistumisen tunne on painanut päällä joka kerta, kun olen huomannut, etten ole pystynyt toteuttamaan jo alkujaan epärealistista suunnitelmaa. Se on aiheuttanut lannistumista ja turhautumista.

Yksi tärkeimmistä oivalluksista onkin ollut tajuta se, ettei blogini tarvitse päivittyä joka päivä, joka toinen päivä tai edes joka kolmas päivä. Se ei ole realistinen yhtälö, sillä leipä tulee muusta kuin blogista ja haluan tehdä vapaa-ajallani myös jotain muuta kuin blogia. On tyydyttävä vähempään, priorisoida niihin itselle tärkeimpiin aiheisiin, ja samalla myös ideoida, mitä kaikkea muuta Santsikuppi voi olla kuin vain kirjoituksia tällä sivulla. Se voi olla lyhyitä ajatuksia ja tunnelmia Facebookissa ja Instagramissa, esimerkiksi. Kaikesta ei tarvitse kirjoittaa aina pitkästi.

Olen siis päättänyt jatkaa, mutta tarkoituksellisen maltillisella linjalla. Perinteisten kirjoitusten ohella osa Santsikupin tarinaa ovat sisältö myös Santsikupin Facebook-sivuilla ja Instagram-tililläni.

lokakuu_01_18_7png

Olen myös kerännyt teemoja, joiden ympärillä Santsikupin tarinat jatkossa pyörivät. En lopulta halunnut rajata blogini aihepiiriä, koska haluan kertoa vapaasti niistä aiheista, jotka minulle kunakin hetkenä ovat pinnalla. Uskon, että se pitää myös blogia ikään kuin luonnostaan pystyssä, kun kirjoitan aina itselle ajankohtaisesta aiheesta. Blogini alkujuurilta on kuitenkin siirrytty pysyvästi pois, eikä Santsikupin kantava teema kulje enää kahvilakulttuurin parissa, vaikka sitäkin aihetta voin joskus sivuta.

Sen sijaan tulen kirjoittamaan ajanhallinnasta ja aivan tavallisen arjen pyörittämisestä, uusperheessä elämisestä, arjen hyvistä valinnoista, tavaroiden järjestelystä, kodin tulevista remonteista ja omakotitalossa asumiseen liittyvistä asioista. Mukaan mahtuu myös henkilökohtaisia tekstejä.

Koska pidän ajatuksesta, että uusi viikko, kuukausi ja vuosi aloittavat aina jotakin uutta, säästin tämän julkaisun lokakuun ensimmäiseen päivään. Toivottavasti tämän luettuasi haluat edelleen avata linkin, kun näet uusimman postaukseni jossakin. ☺️

Ihanaa, kirpeän aurinkoista lokakuuta juuri sinulle! 🍁

/Riikka

lokakuu_01_18_14

Kuvat: Mira Lahtinen

4 kommenttia artikkeliin ”Blogini uusi suunta

  1. Nimetön sanoo:

    Myönnän, että aloin seurata blogiasi kahvilakulttuurin houkuttamana. Elämäsi on saanut uuden, ymmärrettävän suunnan ja tie on haarautunut. En enää seuraa aktiivisesti, mutta toivon sinulle kaikkea hyvää.

    • Riikka sanoo:

      Kiitos! Mukava kuulla, että kahvila-aiheiset jutut kiinnostivat, ja kiva jos eksyt blogiini silloin tällöin edelleen. :) /Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.