Hyvä pizzapaikka Naantalissa – Wanha Salakuljettaja

Viime viikolla kävimme useammassa paikassa ulkona syömässä, ja yksi näistä oli Naantalissa Velkuan vierasvenesatamassa sijaitseva Old Smuggler, Wanha Salakuljettaja. Tämä kesäravintola on ehdottomasti kokeilun arvoinen paikka, jos satut liikkumaan Naantalin saariston alueella. Isot pizzat ovat rapean maukkaita ja hienolla kesäilmalla ravintolan terassilla kelpaa istuskella päivää pidempäänkin.

Itse oltaisiin tuskin ikinä eksytty vahingossa tähän kesäravintolaan, sillä harvemmin sitä nyt muuten vaan tulee liikuttua Naantalin saaristossa. Ystäväpariskunta osasi kuitenkin vinkata tästä ravintolasta jo viime kesänä ja kävimmekin siellä yhdessä jo tuolloin. Maistuvat pizzat jäivät mieleen, ja päätimme piipahtaa samaisessa paikassa Porin reissulta palatessamme.

vanha_salakujljettaja02

Suuri osa tämän ravintolan asiakkaista lienee saariston kesäasukkaita, mutta ehkä meitä varta vasten paikalle saapuvia on muitakin. Tällä kertaa olimme matkassa autolla, mutta viime vuonna reissu taittui moottoripyörällä, eli tämä on myös kiva pyöräreitti sellaisia etsiville. Wanha Salakuljettaja sopii ruokapaikaksi kaikille Lounais-Suomen saaristossa matkaaville – jos tämä ei nyt ihan reitin varrelle osu, niin ainakin määrätietoiseksi pysähtymiskohteeksi. ;) Samalla pääsee ihailemaan Saaristomeren kesäisiä maisemia.

vanha_salakujljettaja04

Wanhan Salakuljettajan rento tunnelma ja asiakaspaikkojen sijainti terassilla takaavat sen, että tätä paikkaa voi suositella kivana kesäravintolana. Sen verran kannattaa kuitenkin vilkaista säätiedotusta etukäteen, ettei päädy paikalle sateen yllättäessä: asiakaspaikat sijaitsevat tosiaan suurimmaksi osaksi ulkona. Keittiön listalla on pääasiassa pizzoja, mutta mukaan mahtuu myös burgereita, muutamia salaatteja ja erilaisia sormisyötäviä.

vanha_salakujljettaja06

vanha_salakujljettaja01

Tilasin itse tällä kertaa Prosciutto-pizzan, taustalla taas näkyy Salmone. Ainut miinus oli omasta pizzastani uupuva balsamico, joka oli kuulemma päässyt loppumaan. Kuulin sivukorvalla, että myös hampurilaiset oli ruksittu ruokalistalta – lieko takana siis todella suosittu päivä vai oliko menekki muuten aliarvioitu. Hyvät pizzat saatiin joka tapauksessa ilman kovin pitkää odotteluaikaa, vaikka paikka kuhisi ihmisiä.

vanha_salakujljettaja03

vanha_salakujljettaja07

Wanha Salakuljettaja kartalla (Teersalon ranta):

 http://www.oldsmuggler.fi/wanha-salakuljettaja

 

vanha_salakujljettaja05

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.