Kaksi litraa vettä päivässä – tarpeen vai ei?

Olen huono juomaan vettä. Todella huono. Ilman tietoista ajatusta juon tuskin muutamaa lasillista enempää vettä vuorokaudessa.

Olen aina ollut samanlainen veden juonnin suhteen, hidas ja vähään tyytyväinen. Olen tosin aina syönyt päivittäin paljon kasviksia ja hedelmiä, jotka osaltaan korvaavat veden juomista, koska monet vihannekset ja hedelmät ovat hyvin vesipitoisia. Nykyään yritän silti erilaisin jipoin muistuttaa itseäni juomaan vettä tarpeeksi päivän aikana.

Yksi toimivimmista tavoista on kantaa mukana juomapulloa: sen avulla on helppo seurata juodun veden määrää. Jonkin (hullun) suosituksen mukaan jokaisen aikuisen tulisi juoda päivittäin kaksi litraa vettä, mutta itse olisin tyytyväinen siihen litraankin. Uskon terveen järjen mukaan myös janoon, eli siihen, että kun tarvitsen vettä, keho ilmoittaa siitä minulle.

Kannan nykyään arkisin vesipulloa aina mukanani. Kannoin kauan laukussa puolen litran vichy- tai jaffapulloa, mutta edellispäivänä kävin ostamassa  Design Lettersin juomapullon.  Tämä juomapullo vetää sisäänsä puoli litraa juomaa ja on kevyt kantaa mukana. Ulkonäkö muistuttaa vanhanajan maitopulloa, ja pelkistetty muotokieli vetosi minuun jo pari kuukautta sitten, kun huomasin tämän kaupassa.  Nyt kelpaa juoda, vaikka useampi pullollinen päivässä.

arne_jakobsen

Miksi veden juominen kannattaa?
 • Ihminen on 62-prosenttisesti vettä, ja jo muutaman prosentin nestehukka heikentää toimintakykyä. Veikkaan että useimmat päänsärkyni ovat lähtöisin siitä, etten ole juonut päivän aikana tarpeeksi. Sen vuoksi, juo mitä olet.
 • Vesi hyvin maustettuna on yksi parhaan makuisista juomista. Tosi on! Vesi kurkulla, vesi sitruunalla, vesi limellä, vesi mansikoilla. Ero veteen sellaisenaan on käsittämätön.
 • Enemmän vettä, parempi ruoansulatus.
 • Vesi vanhin voitehista! Tarpeeksi vettä, niin voitehihin ei tarvitse upottaa niin suurta omaisuutta.
 • Veden juominen auttaa myös painonhallinnassa, jos sellainen kiinnostaa. Kuten sanottu, maustettu vesi on yhtä hyvää (tai jopa parempaa) kuin mehut ja limut.

Kippis ja kulaus!

/Riikka

 

 

7 thoughts on “Kaksi litraa vettä päivässä – tarpeen vai ei?”

 1. Hyvä aihe. Minulla on sama ongelma veden juomisen kanssa ja viime vuosina sen on aiheuttanut ihan terveysongelmiakin, kun elimistö ei pääse kunnolla puhdistumaan. Nyt olen tietoisesti yrittänyt juoda enemmän vettä, mutta menee todennäköisesti hetki, ennen kuin elimistö pääsee taas kunnolla balanssiin.

  1. Moikka Jenni. Ikävä kuulla, toivottavasti balanssi löytyy pian! Niin yksinkertaiselta tuntuva asia ei sitten aina olekaan niin yksinkertainen käytännössä, itse ainakin huomannut tämän. :) /Riikka

 2. Onpas hauska juomapullo :)
  Itse pyrin kyllä juomaan vettä ja töissä minulla oli joskus ihan oma vesikarahvi pöydällä muistuttamassa veden tärkeydestä.
  Vesi on todella tärkeä juttu ja tuo määrä pitäisi muistaa
  päivittäin juoda.
  Mukavaa viikonloppua!

  1. Todellakin on tärkeä juttu. Tuo karahvi on hyvä keino muistaa juoda, mulla tuo juomapullo toimittaa vähän samaa virkaa nyt. Ajatusta se mulla vaatii, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. :) Kivaa viikkoa! /Riikka

 3. Minun tulee myös usein juotua liian vähän vettä. Pitäisi taas muistaa juoda enemmän vettä. Tuo uusi juomapullosi on hieno!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.