Kampaus: helpot köysiletit

 

Huomenta ja iloista perjantaita!

Letit ovat puolipitkien hiusten pelastus: niihin voi turvautua aina, kun hiukset ovat olleet päivän tai kaksi pesemättä tai toisaalta silloin, kun hiukset on pestävä, mutta ei millään ehtisi kuivata, föönata ja muotoilla. Tällä kertaa kokeilemani köysiletit voikin tehdä vaikka pyyhekuiviin hiuksiin.

köysiletti07

Kaksi köysilettiä molemmin puolin päätä on todella helppo toteuttaa, kun tekniikkaan pääsee sisälle. Köysiletti näyttää rennon arkiselta, ja se on monen mielestä ehkä helpompi tehdä, koska pöyriteltäviä hiusosioita tässä letissä on vain kaksi.

Kokemuksen rintaäänellä voin sanoa, että aivan putipuhtaaseen tukkaan köysiletin teko on haastavampaa, kun hiuksissa ei ole vielä niin paljon rakennetta ja hiukset (ainakin omat) ovat  liukkaat. Jos olet juuri pessyt hiukset, niin kosteita hiuksia on helpompi hallita. Silloin saat hiuksiin seuraavaksi päiväksi myös luonnollista kiharaa, jos nukut lettikampauksen kanssa yön yli.

köysiletti08

Tämän kampauksen tekemiseen kannattaa varata alkuun vähän enemmän aikaa kuin muutama minuutti, vartissa on varmasti valmista. En suosittele kuitenkaan kokeilemaan tätä kampausta ensimmäistä kertaa aamulla… Itse kokeilin tätä ensin viimeiseksi illalla, ja sitten seuraavana aamuna, niin vähän oli aamupöpperöisenä hakemista, että mitenkäs tämä nyt menikään. Mutta nyt ohjeisiin!

köysiletti03

Tee kunnon jakaus

Kannattaa kiinnittää huomiota tasaisen jakauksen tekemiseen, se voi olla yllättävän hankalaa, jos hiuksia on pitänyt pitkään tietyssä asennossa, esimerkiksi ponnarilla. Ota avuksi tupeerauskamman piikki tai vaikka oma puoliso jakausta tekemään. :) Hieman hankalaa, ellei apuna ole koko ajan peiliä.

Volyymiä hiuksiin

Tärkeä juttu tämän kampauksen teossa: Jos teet letit kuiviin hiuksiin, saisi niissä mielellään olla volyymiä. Hiuksien ei kannata olla vastapestyt (kokeiltu on), toisekseen kannattaa joka tapauksessa suihkuttaa hiuksiin kunnolla kuivashampoota tai hiuspuuteria. Hiusten käsittely on näin tuplasti helpompaa, eikä kokokaisuus ole niin ”lässähtänyt”.

köysiletti02

köysiletti05

Köysiletin teko
  1. Tee hiuksiin ensin huolellinen jakaus ja sido toinen puoli hiuksista syrjään ponnarille.
  2. Aloita toinen puoli erottamalla hiusten etuosasta, päälaelta pieni osuus hiuksia ja jaa se kahtia. Tässä letissä toimitaan vain kahden hiusosan kanssa!
  3. Kiepsauta lähempänä kasvojasi olevaa hiusosaa pari kertaa itsensä ympäri myötäpäivään (kohti kasvojasi), nosta osio sen jälkeen taaempana olevan osion yli.
  4. Aina kun osio tulee eteen kiepsautettavaksi, ota siihen mukaan lisää hiuksia alta, edeten kasvojen lähellä kohti niskaa. Letissä on siis koko ajan mukana vain kaksi osiota. Pyri pitämään käännökset aina napakkana, letti ei saisi olla tässä vaiheessa kovin löysä.
  5. Kun olet kieputtanut niskaan asti, tee jäljelle jäävistä hiuksista poninhäntä.
  6. Tee sama toiselle puolelle.
  7. Sido lopuksi molempien puolien poninhännät yhteen yhdelle ponnarille.
  8. Voit halutessasi tässä vaiheessa löysentää lettiä sopivista kohdista vetämällä. Suihkuta lopuksi kampaukseen hiuslakkaa.

Mikäli ohjeet jäivät hähmäisiksi, tällä videolla Milabu näyttää tekniikan köysiletin tekoon. By the way, Milabulla on aivan upeat, tuuheat, eloisat ja ilmavat hiukset. Ihanat! Hänen YouTube-kanavaltaan löytää hurjan määrän erilaisia kampausvinkkejä ihan laidasta laitaan.

Oletko jo innostunut köysilettien teosta? Näitä voi tietysti varioida hyvin monia erilaisia, vaikka poninhännän jatkoksi.

Kivaa viikonloppua kaikille! :)

/Riikka

minä

Kuvat: Lotta Kinnunen

3 kommenttia artikkeliin ”Kampaus: helpot köysiletit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.