Kampaus: päätä kiertävä ranskanletti

Perjantaita!

Lupailinkin jo eilen Instagramissa, että aloitan tänään aina perjantaisin tulevan postaussarjan, joissa kerron ohjeet jonkin simppelin kampauksen tekoon. Yksinkertainen on tietysti laaja käsite, mutta sanottakoon, että arkiaamuna tehtävän kampauksen teko ei saa kestää yli kymmentä minuuttia. Luvassa siis kampauksia puolipitkiin hiuksiin, kuten tämänpäiväinen ranskanletti. Ei liian aikaavievää, mutta kuitenkin jotain pientä twistiä perusponnariin verrattuna.

ranskanletti

Aloitan tästä koko pään kiertävästä ranskanletistä, joka on oikea arkiaamujen pelastaja! Sen voi tehdä putipuhtaaseen tukkaan, mutta itse suosin niitä päiviä, kun en ole pessyt hiuksia pariin päivään ja niissä on jo muotoilutuotteita. Mulla on varsinkin talvella myös inhottavan sähköiset hiukset, jolloin tämä kampaus on siihenkin pelastus. Letti päähän ja tarpeeksi hiuslakkaa, niin pahin kriisi on taltutettu.

koko_pään_kiertävä_letti

Oma ranskikseni on löysä ja usein todella nopeasti sutaistu eikä sen ole tarkoituskaan olla vimpan päälle symmetrinen ja siloiteltu joka kohdasta. Valehtelematta teen tämän aamuisin noin kolmessa minuutissa. Kun tekniikan oppii, se on äärimmäisen nopea vaihtoehto päivän kampaukseksi.

Koko pään kiertävä ranskis on helppo tehdä, jos on jo opetellut ranskanletin tekoa omaan päähän. Jos taas ei, kannattaa harjoitella ensin siskon/lapsen/kaverin/äidin hiuksiin, jotta tekniikka käy tutuksi.

Tällä videolla on ohjeet ranskalaisen letin tekoon, tekniikka aukeaa ehkä paremmin videon avulla kuin pelkin sanoin kuvailtuna. Tässä kuitenkin omat ohjeeni sanoin kuvailtuna. Ranskanletti on tehty niin, että jakaus on kevyesti oikealla puolella, samoin itse letti.

Tarvitset: kuivashampoo, hiuslakka, ohut hiuslenkki

  • Aloita käymällä hiukset kevyesti läpi kuivashampoon kanssa, jotta hiuksiin saa enemmän rakennetta ja mahdollisen rasvaisuuden pois.
  • Tee hiuksiin jakaus kevyesti oikealle puolelle.
  • Erittele jakauksen etummaiset hiukset kolmeen osaan ja lähde tekemään ranskanlettiä (kolmesta osasta aina sivummainen osio keskimmäisen yli toiselle puolelle, sen jälkeen toiselta puolelta sama juttu jne. Sivummaista osiota keskelle siirrettäessä otetaan mukaan aina lisää hiuksia). Letitä ensin oikealla sivulla kohti korvaa, jatkuvasti lisää hiuksia mukaan ottamalla.
  • Etene letin kanssa niin, että kuvittelet tekeväsi U-käännöksen takaraivon kohdalla. Kun olet siis edennyt ensin korvan ohi kohti niskaa, jatka sitten vaakasuorassa kohti vasempaa ja lopuksi käänny viistosti ylös kohti vasenta korvaa.
  • Lopeta letin teko vasemmalle sivulle, ja kerää loput hiukset sivuponnarille.
  • Viimeistele hiuslakalla, niin letti pysyy paremmin kasassa koko päivän ajan.

Kivaa perjantaita ja rentouttavaa viikonloppua!

/Riikka

ranskanletti_pään_ympäri

Toinen ja kolmas kuva: Mira Lahtinen

3 kommenttia artikkeliin ”Kampaus: päätä kiertävä ranskanletti

  1. Mari sanoo:

    Kaunis letti! Mä en osaa tehdä itselleni kampauksia vaikka olisi mikä, joten kuljen vaan ponnaripäänä :D. Toisille kyllä onnistuu letit ja muut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.