Kampaus: joka sään kestävä sotkunuttura

 

Huomenta! Tänään on perjantai, ja se tarkoittaa sitä, että on aika jakaa teidän kanssanne yksi idea kampauksesta keskipitkiin hiuksiin. Tällä kertaa idea on sotkunuttura.

Omat hiukseni ovat melko liukkaat ja paksut. Yksittäinen hius ei ole paksu, mutta niitä on päässä paljon. Niihin ei ole helppo tehdä kiharaa eikä niistä ole helppo kerätä kampausta ilman järeää hiustuotekokoelmaa.

Siksi toistan yleensä tätä, kokemuksen kautta hyväksi havaittua kolmen päivän kampausmenetelmää:

Pese hiukset aamulla.

Kuivaa ne. = 1. päivän kampaus.

Älä pese hiuksia seuraavana aamuna. Käytä kuivashampoota. Tee ponnari, lettikampaus tai jokin muu kolmen minuutin kampaus. Käytä lakkaa. = 2. päivän kampaus.

Älä pese hiuksia seuraavanakaan aamuna. Harjaa hiukset huolellisesti, käytä reilusti kuivashampoota. Kerää koko hiuspehko päälaelle sotkunutturaksi. = 3. päivän kampaus.

Neljäntenä päivänä joko pesen hiukset tai jatkan vielä samaan tyyliin kuin 3. päivänä, jos kutina ei ylly sietämättömäksi tai tukka muuten ole kertakaikkiaan liian likainen.

helppo_sotkunuttura_1

Joka sään kestävä sotkunuttura

Tässä kerron, miten teen 3. päivän kampauksen, eli sään- ja katseenkestävän nutturan. Tämän kampauksen voima perustuu siihen, että sen ei ole tarkoituskaan olla loppuunsliipattu. Kyse ei ole sileästä nutturasta, vaan sopivan sotkuisesta kasasta päälaella. Sileä ja siloiteltu ei edes onnistuisi tällä hetkellä, sillä tukassani on niin paljon erimittaisia hiuksia: nutturasta alkaa siis helposti sojottamaan yksi tupsu sieltä, toinen täältä.

Tarvitset: peruspinnejä, vieteriponnarin, kuivashampoon, voimakkaan hiuskiinteen.

  1.  Mikäli hiuslaatusi on samanlainen kuin minulla, toimi, kuten edellä neuvoin, eli anna tukan likastua ensin pari päivää. Silloin hiukset pysyvät parhaiten kurissa. Jos et tunnista hiuslaatua, hyppää suoraan kohtaan kaksi.
  2. Suihkuta hiuksiin kuivashampoota ja harjaa hiukset läpi. Kerää hiukset sitten päälaelle, mitä korkeammalle sitä parempi. Se, kuinka korkealle hiukset lopulta saa, riippuu hiustesi pituudesta. Jos puolet hiuksista jää ponnarin ulkopuolelle takatukaksi, kokeile nutturaa suosiolla vähän alemmas.
  3. Kun hiukset ovat kasassa, ala tehdä ponnaria kuten tavallisesti, mutta jätä jo ensimmäinen ponnarin läpiveto puolitiehen niin, että ponnari jää ”lenkille”. Tee loput läpivedot  tämän jälkeen lenkin päälle, jotta nuttura tiukentuu vähitellen tiukaksi.
  4. Ponnarin ulkopuolelle jää hiusten latvat ja muut lyhyimmät suortuvat; kieritä näitä nutturan ympäri ja kiinnitä sopiviin kohtiin. Muotoile nutturaa mieleiseksesi pöyrittämällä, löystämällä ja lisäämällä edelleen pinnejä sopiviin väleihin. Kun nuttura on mieleisesi, suihkuta kaikkialle iso suihkepilvi lakkaa.
  5. Itsellä kampaus alkaa hajoilemaan aina ensimmäisenä niskasta hiushapsuina (havaintokuva alla), kannattaa siis aina pitää muutama varapinni mukana.

helppo_sotkunuttura02

Kun puhuin kaiken sään kestävästä nutturakampauksesta, tarkoitin tällä kahta asiaa: a) talvella korkean nutturan päälle saa pujotettua pannan pakkasen varalle, sillä pipo on tämän kampuksen kanssa mahdoton. b) Tarpeeksi likainen tukka, kuivashampoo ja tehokas hiuslakka taas tekevät sen, ettei hiukset liikahda päälaelta juurikaan, vaikka ulkona tuulee vaakatasossa tai taivaalta sataa rättejä. Pinnit on kuitenkin syytä pitää mukana, jottei rennosti sotkuisesta nutturasta tule epäsiistin näköinen.

Siinä tämän viikon kampaus, viime viikon lettikampauksen löydät tämän linkin kautta.

Oikein ihanaa viikonloppua!

/Riikka

Kuvat: Mira Lahtinen

2 kommenttia artikkeliin ”Kampaus: joka sään kestävä sotkunuttura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.