Kohti joulua, osa 13: viimehetken paniikkilahjat

 

Joululahjapaketteja uupuu vielä, kaupat ovat täynnä ihmisiä niin että yhteenkään kauppaan ei tee mieli astua jalallakaan, aika käy vähiin. Mitä ihmettä ostaa läheisille lahjaksi, jos ei ehdi, jaksa tai keksi mitään järkevää annettavaa?

  • Paras vinkki lienee, että älä osta mitään. Tee lupaus. Hyviä lupauksia keksii puolisolle, lapselle tai ystävälle ihan varmasti, kun muutaman minuutin pohtii, mikä esimerkiksi tämän vuoden aikana on jäänyt vähille tai millaisesta yhteisestä aktiviteetista lahjan saaja takuulla ilahtuisi. Lupaus voi olla esimerkiksi tarjota sunnuntaibrunssi, mennä yhdessä luistelemaan tai antaa toiselle hartiahieronta. Sekä lahjan saajan että antajan velvollisuudeksi jää merkitä lupaus myös muistiin tai sopia heti ajankohdasta, niin lahja ei jää lunastamatta.
  • Useimmilla meistä aikuisista on jo kaikkea mitä oikeasti tarvitsemme, ja ylikin. Se, mitä meistä kaikki kuitenkin tarvitsemme säännöllisesti, on ruoka. Siksi ruokalahjat ovat mielestäni ihan ykkösiä! Yksi vaihtoehto on ostaa jotakin sellaista, minkä kanssa tietää ihmisten usein nuukailevan: vähän parempaa teetä, kahvia, valikoima hyviä hilloja tai jotakin paikallisesti tuotettua. Ihana idea on myös tehdä ruokalahja itse, vaikka saaristolaisleipä tai sinappia. Ei takuulla löydy pukinkontista toista samanlaista.
  • Joidenkin mielestä tylsä, mutta omasta mielestäni äärimmäisen hyvä ja käytännönläheinen lahja on lahjakortit. Oli se sitten K-kaupan, rautakaupan, Spotifyn, Kinopalatsin, Alkon tai kauneushoitolan lahjakortti, on sellainen aina kiva saada.
  • Viimeinen vinkkini: jos et keksi mitään tarpeeksi kelvollista lahjaa läheisellesi, niin kirjoita hänelle kirje. Mietipä, kuinka usein sitä oikeasti nykyään saa käsinkirjoitetun kirjeen? Itse sain sellaisen pari kuukautta sitten, kun hyvä työkaverini vaihtoi työpaikkaa, ja halusi muistaa meitä lähtiessään kirjeellä. Liikutuin, se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana ele ja lahja, joka lämmittää edelleen. Jos siis haluat muistaa jotakin läheistäsi, niin kirjoita hänelle. Mikä olisikaan parempi hetki kertoa tunteistaan kuin joulu?

Ihanaa juhlan odotusta,

/Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.