Kohti joulua, osa 6: Suomi-kakku 100-vuotiaalle

Päätin leipoa kakun Suomen 100-vuotispäivänä.

En ole ikinä ennen  tehnyt sokerimassakoristuksia tai leiponut Kinuskikissan kakkuja, tämä oli ihan eka kerta. Ei siis ihme, ettei siitä kakusta nyt ihan täydellinen tullut (hankalaa tuo sokerimassan kauliminen ja massan siirtely…sehän repesi lopulta kahtia), mutta ihan hyvä kuitenkin, noin ensitekeleeksi.

suomi100_kakku2

Ajattelin, että tuollaisten kakkujen tekeminen on jotakin niin vaikeaa, ettei kannata edes lähteä kokeilemaan. Kakussa oli kuitenkin vain muutama haaste: aina hankala kakun leikkaaminen kolmeen kerrokseen sekä tuo sokerikuorrutteen käsittely ja kaulitseminen. Ja aikaahan tuo vei, mutta sitä minulla tänään onneksi oli. Kinuskikissan reseptin löydät täältä: Suomi 100 -kakku.

Tänään olen siis leiponut kakkua, käynyt toisen R:n kanssa pitkällä kävelylenkillä, syönyt hyvin ja nyt istahdin sohvalle, pian alan katsomaan Linnan juhlia ja otan mukillisen glögiä.

Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa kaikille,

/Riikka

Tämäkin kirjoitus on osa joulun postaussarjaani, aiemmat joulujulkaisut löydät näiden linkkin alta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.