Lohi-raparperipasta

Viime viikonloppuna tuli kokeiltua raparperia aivan uudessa yhteydessä, nimittäin pastassa. Bongasin tämän reseptin naistenlehden palstalta, ja ajattelin jakaa sen täälläkin, oli nimittäin aika raikas ja herkullinen yhdistelmä. Ja kivan kesäistä vaihtelua siihen tuikitavalliseen lohipastaan. Kuvaukset jäivät pahasti puutteelliseksi ja lopputulos on todellista kotikokki-tasoa, mutta älkää antako sen häiritä. Jos tästä tuli hyvää jo meidän vähän puutteellisilla aineksilla (valkkari korvattiin vedellä jne.) niin alkuperäisreseptillä ei voi mennä pieleen.

Raparperi-lohipasta

400 g lohta

4-5 raparperinvartta (itse käytin vain kaksi)

1 punasipuli (tavallinenkin menee paremman puutteessa)

2 valkosipulinkynttä

2 rkl voita

1 dl valkoviiniä (tai vettä…)

2 dl kermaa

1 dl tillisilppua

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

5 dl pastaa

2 l vettä

  1. Kuutioi lohi, pilko raparperit pieniksi paloiksi (yht. 5 dl), pilko sipulit.
  2. Sulata voi ja paista sipulisilppua pari minuuttia. Lisää mukaan raparperit ja hauduttele pari minuuttia lisää. Lisää mukaan neste.
  3. Seuraavaksi sekaan kerma, hauduta taas 5 minuuttia. Lisää lopuksi lohet, kypsennä muutama minuutti ja lisää lopuksi tillisilppu ja mausteet.
  4. Keitä pasta ja sekoita lopuksi kaikki sekaisin.

Annoksesta riittää vähintään neljään annokseen ja valmistus kestää puolisen tuntia. Enjoy!

raparperipasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.