Mäkeen

Jos joku olisi puoli vuotta sitten sanonut, että vietän seuraavan talvilomani laskettelemassa, niin olisin sanonut että en vvvarmasti.

En ole mikään rämäpää, tai edes lähellä sitä. Kaikki vauhti, jossa onnistuminen – ja epäonnistuminen – on kiinni oman kehon hallinnasta, on äärimmäisen pelottavaa. Voin mennä huvipuiston pahimpaan kieputtimeen tai vaikka ralliauton kyytiin – kunhan joku muu ajaa ja on vastuussa. Minulla on sokea luotto muiden taitoihin, alimitoitettu omiin kykyihin.

Mutta kappas vaan, parin päivän päästä tähän aikaan olen matkalla Leville, ja viikon loman aikana on vakaa aikomus myös lasketella. Olen ollut mäessä elämäni aikana noin kolme kertaa, joista kahdesta ensimmäisestä on reippaasti yli kymmenen vuotta aikaa. En ole ollut edes normaalit sukset jalassa viiteentoista vuoteen, todennäköisesti viimeksi jollain peruskoulun pakollisella hiihtotunnilla. Että siltä pohjalta.

Omia hermoja tyynnytelläkseni kävin viikko sitten Hirvensalon laskettelukeskuksessa tunnin mittaisella laskettelun pikakurssilla. Onneksi menin: tunti oli oikeasti tosi hyödyllinen minulle, jolla ei ollut hajuakaan laskettelutekniikasta. Lasketteluni oli jo silloin 15 vuotta sitten yhtä auraamista ja syöksylaskua vuorotellen. Nyt tiedän edes teoriassa mitä pitäisi tehdä.

Kovin jännittävää tämä on silti. Pelkään niitä kaikkia lukuisia muita laskettelijoita, ja erityisesti hissejä. Voin kuvitella, mikä kaikki niissä hisseissä ja laskettelussa ylipäätään voi mennä pieleen. Bridget Jones teki aika hyvän koosteen:

Oh well. Ehkä tästä selvitään. Odotan kuitenkin malttamattomana pääsyä Lappiin, koska mä en ole ikinä käynyt Oulua pohjoisempana. Jos ei muuta, niin maisemat on takuulla mahtavat. Ja seura. Ja onhan aina afterski.

Että alamäkeen sitten vaan! Blogissa hiljenee hetkeksi, mutta kuullaan taas reilun viikon päästä. Ellen sitten hyydy mäessä ja dataile koneella mökkihöperönä koko viikkoa. Kahvilapostaukset yritän saada kuosiin ja ajastetuksi teidän iloksenne.

Ne, joita kiinnostaa perusteellinen oppitunti laskettelun tai lautailun alkeisiin: kokeilkaa ihmeessä Hirvensalon hiihtokouluja. Itse osallistuin kertakurssille, joka oli suunnattu pelkästään naisille ja kesti vain tunnin. Se oli kuitenkin aika kattava paketti aivan alkeisiin ja ainakin mulle siitä oli selvää hyötyä. Hintakaan (25€) ei päätä huimannut. Tarjolla on kuitenkin myös useamman kerran paketteja ja erilaisia kokonaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.