Päivä kuvina

 

Ajattelin päräyttää viikon käyntiin vanhalla kunnon päiväni kuvina -postauksella! En ole kyllä itse ikinä aiemmin tehnyt tällaista, mutta selannut lukemattomia. Niitä on mielestäni kovin kiva lukea, vaikkei arkinen elämä usein olekaan mitään kovin ihmeellistä. Kuitenkin kaikilla vähän erilaista!

kollaasi01

Herätyskello soi tänään heti kuuden jälkeen. Unelmoin usein arjesta, jossa herään aina kuudelta, saan itseni nopeasti kuosiin, ja olen töissä jo 7.30. Aamut ovat nimittäin se aika vuorokaudesta, kun saan kaikkein eniten aikaiseksi. No, todellisuudessa  torkuttelen tunnin verran ja olen yleensä töissä ysin kieppeillä. Mutta parempaa kohti, sillä tänään olin kuin olinkin työmaalla kello kahdeksan, vieläpä maanantaiaamuna! Saavutus sinänsä, onhan vielä lähes pimein aika vuodesta.

Sitä ennen söin toki aamiaista, joka näyttää joka aamu melkein identtisesti juuri tuolta kuin kuvassa yläpuolella. Kaksi leipää ja luonnonjogurttia hedelmillä. Mitäs sitä hyvää kaavaa vaihtamaan.

Töihin yritän pukeutua siististi,varsinkin jos tiedossa on asiakastapaamisia. Hiukset ovat silti arkisin vain vähän sinne päin, varsinkin nyt kun kasvatan niitä. Hitusen liian pitkät kääntymään oikein mihinkään oikeaan suuntaan.

Työmatkat mä kävelen, sillä se on usein mun päivän ainut liikunta. Kaksikymmentä minuuttia raikasta ilmaa tekee ihmeitä sekä mennessä että tullessa, ja tästä tavasta pyrin pitämään kiinni. Jokiranta on sitä paitsi oikein mukava työreitti, mitä nyt viime päivinä vähän turhan vilpakka.

Työpaikkani sijaitsee siis aivan torin laidalla. Olin tänään paikalla ensimmäisenä ja sainkin tehdä töitä ihan kaikessa rauhassa melkein lounasaikaan asti. Ensimmäiseksi aamulla keitän AINA teetä, jota juon nyt talvella päivän mittaan mukikaupalla. Aamun rutiineihin kuuluu myös vanhanaikaisen to do -listan tekeminen sähköpostien ja vaihtelevasti toimivan muistini perusteella.

lounaskollaasi

Aamupäivät kuluvat yleensä ohi vauhdilla, ja ennen kuin huomaakaan, on edessä lounasaika. Keskustassa sijaitsevan konttorin yksi parhaista jutuista on se, että lounasvaihtoehtoja riittää. Tykkään kovasti siitä, että lounaan voi syödä ravintolassa, vaikka voisihan sitä edes kerran viikossa tehdä omat eväät. Toisaalta lounasaika on usein ainut aika työpäivästä, kun lähtee oikeasti ulos ja kunnolla liikkeelle, joten siinä mielessä lounas jossakin ravintolassa ei ole ollenkaan huono idea. Tällä kertaa paikaksi valikoitui Pure, missä en ollutkaan aikoihin käynyt. Kummallista, sillä Puren lounas on ihan paras! Hurjan täyttävä salaattibuffet, joka pitää nälän loitolla aina pitkälle iltapäivään. Buffelin valinnaisen lisätäytteen listalle oli tullut uutuuksia, kuten falafelit. Pakkohan niitä oli maistaa! 

kollaasi05

Yllättäen lounasaikaan tuli napsittua eniten kuvia.. :) Pure on muutenkin niin kiva paikka, että sieltä on kiva ottaa kuvia.

Koko maanantai huristi lopulta ohi aivan hirvittävää vauhtia. Töissä sain ihan mukavasti aikaiseksi. To do -listaltakin sain useamman kohdan vedetyksi yli, mutta en kaikkea, niin kuin ei siis ikinä. Ei työ tekemällä lopu. Kuulokkeet ovat töissä usein pop, koska musiikki ja keskittyminen ne yhteen soppii.

Heti töistä kiiruhdin tapaamaan ystävääni Annikaa, jonka kanssa valikoitiin treffipaikaksi Fazerin kahvila. Pakko oli saada jotakin makeaa, mutta sitä ennen oli pakko saada jotakin suolaista, joten mulla oli sitten lopulta tarjottimella kaksi lautasta. Yhden kompromissin tein: kakku laitettiin kahtia puoliksi Annikan kanssa. Oli muuten sen verran tuhdit kakut, että puolikas pala riitti vallan mainiosti. Oikein mehevää suklaakakkua, nam.

kollaasi03a

Kahvitteluista olikin jo aika siirtyä lumisateessa ja tuiskutuulessa kohti kotia, sillä täällähän odottaa aina yksi huomionkipeä vauva… 

Tuollaisia ne ilmeet on aina ensimmäiset 20 minuuttia. Mau mau ja Hurrurrur. Katso minua, katso MI-NU-A, SYVÄLLE SILMIIIIIIN! Äläkä räpellä sitä kännykkää, vaan anna mulle ruokaa, ruokaa, lisää ruokaa! Myös toi mitä sä syöt. Ai, emmä tykkääkään tästä. 

Sitten purraan vähän jalkaa ja seuraavaksi ollaan jo kiipeämässä syliin hempeilemään. On muuten tavallisen huomionkipeä ja mustasukkainen katti, kirjaimellisesti. Mutta hellyyttävä.  Ilta on mennyt siis Upia viihdyttäessä, välipalaa syöden, Täykkäreitä katsoen sekä näitä päivän kuvakollaaseja väsätessä ja lopulta tekstiä kirjoittaessa.

Nyt kello on jo yli kymmenen, joten seuraavaksi saa mennä nukkumaan, jotta huomennakin pääsisi ylös kello 6.  Näin nää arkipäivät menee ohi, ihan hirmusta vauhtia. Mä olen viime aikoina yrittänyt oikein ajauksella pohtia ajankäyttöä, mutta siitä on tulossa vähän myöhemmin ihan oma postauksensa. Mutta nyt mä sanon hei hei, jotta pääsen huomennakin kuudelta ylös. Hyvää yötä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Päivä kuvina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.