Parhaat Instagram-tilit tällä hetkellä

Teen itse päivittäin töitä eri somekanavien parissa, ja kanavaviidakosta oma ehdoton suosikkini on Instagram. Sen parissa tulee vietettyä aikaa välillä liiaksikin, mutta toisaalta olen viime aikoina vähentänyt Instagramissa seurattujen tilien määrää ja laittanut tilille muistutuksen, jos vietän vuorokaudesta yli 45 minuuttia kanavan parissa. Olen pyrkinyt korvaamaan määrää laadulla, ja listaankin tähän postaukseen omia tämänhetkisiä suosikkitilejäni.

Kuten moni teistä on ehkä huomannut, ylläpidän myös itse useampaa Instagram-tiliä. On enemmän henkkoht-käyttöön jäänyt @riikkasuominen, kodin järjestelylle ja muille kotiprojekteille, usein myös kestävän kehityksen teemoille pyhitetty @tarkeysjarjestys ja uusimpana @luettuajakatsottua, minne käytännössä kerään muistiin tietoa lukemistani kirjoista ja katsomistani sarjoista ja leffoista.

Seuraava kysymyksesi varmasti on, että miksi näin monta eri tiliä? Kyseessä on varmasti tietynlainen ammattitauti. Haluan testailla kanavan ominaisuuksia ja katsoa mikä toimii (tai on toimimatta heh) Instagramissa. Olen ammatillisesti valveutunut ostamaan asiakkaille tilaa Instagram-virrasta ja myös suunnittelemaan asiakkaille sisältöjä, mutta yhtä kaikki – kanavan algoritmi ja lainalaisuudet kiinnostavat minua. Lisäksi uskon, että kaikille aihepiireille on oma kannattajakuntansa, eikä kaikkia välttämättä kiinnosta sekä mun henkilökohtaiset jutskat, järjestely että kirja-arviot. Siksi näin. Tärkeysjärjestys-tili on myös selkeästi ollut eräänlainen blogin jatke,mikroblogi.

Entä sitten omat suosikkiseurattavani Instagramissa? Ne vaihtelevat jatkuvasti,oman elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Listasin omia suosikkeja viimeksi puolitoista vuotta sitten, ja ajattelin listata nyt uudelleen muutamia tilejä, jotka ovat viime aikoina puhutelleet minua. Myös edellisen listan suosikit ovat edelleen sellaisia, joista pääosaa seuraan – mainioita tilejä jokainen.

Olisi ihan mahtava löytää jälleen uusia suosikkeja, joten ilmiannathan kommenteissa tai vaikka Instagramin puolella myös sun omia suosikkejasi? 🙏🏻

Tilit, joista tällä hetkellä pidän:

  • Tilit, joissa on selkeä punainen lanka
  • Tilit, joissa käsitellään kierrätystä tai kotimaisia tuotteita
  • Tilit, jotka saavat nauramaan
  • Seuraamieni podcastien Insta-tilit
  • Tilit, joista oppii jotakin uutta

@Ennikoistisesi

Todennäköisesti Suomen tämän hetken viihdyttävin ihminen. Rakastan Ennin asujen nimiä, kirjoitustyyliä ja myös juttuja @tuplakääk-podcastissa. Joskus vaan hihitän yksikseni, kun selaan Ennin Stooreja. Hulvaton persoona.

@Roskapuhetta

Haluan nostaa esiin myös @roskapuhetta-tilin, vaikka tili ei olekaan parhaillaan aktiivinen. Niin toivon että olisi, tykkään todella paljon! Kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa kierrätyksestä ja ekologisuudesta. Niille, joille tili ei ole tuttu: suosittelen selaamaan kaikki 86 julkaisua läpi, ja sitten voidaan yhdessä painostaa yksityisviesteillä, että tili aktivoituisi jälleen. 😃 Samaan aihepiiriin liittyen suosittelen myös @nollahukka-tiliä,joka puolestaan on varsin aktiivinen.

@ylekioski

Yle Kioskilla on hyvin kansantajuinen ja helpostilähestyttävä ote uutisten läpikäyntiin. Uskoisin, että tili on kohdennettu ennen kaikkea nuorille, mutta toimii myös tällaiselle hyvästi päälle 30-vuotiaalle. Loistokonsepti, sanoisin.

@thecontainerstore

Okei, tämä liittyy villitykseeni koskien järjestelyä ja sairaalloiseen kiinnostukseeni symmetrisiä kaapistoja kohtaan. 😂 Rakastan ennen jälkeen -kuvia, rakastan erilaisia säilytysratkaisuja, rakastan jonossa olevia asioita. Pelkkää karkkia mun silmille.

@tuphanna

Hannan aidosti inspiroivia asuja second-hand twistillä. Sanon suoraan, että ”pelkkä” kaunis feedi ei enää juuri puhuttele minua, pitää olla jokin juju. Tässä tilillä sellainen mielestäni on. Lämmin fiilis, ja onpa kiinnostava kuulla myös vaatteiden historiasta! 🧡

@ida365

Ida on varmasti monelle tuttu, mutta halusin nostaa hänet listalleni, koska hänellä on mielestäni kivoja yhteistyökumppaneita, symppisjutut ja jaan myös monet hänen arvoistaan. Ida puhuu usein kestävän kehityksen teemoista ja nosti vastikään esiin myös gubbe-palvelun, joka on kertakaikkisen mahtavan palvelun tarjoava yritys. ✨😭

90scelebvibes

Koska 90-luku oli PARAS.

@Paskatkirppislöydöt

Tarjoaa viihdettä silloin kun sitä kaipaan. Olen lukemattomat kerran nauranut vedet silmissä ihmisten… käsittämättömälle järjenjuoksulle.

Yhteisnosto usealle podcast-tilille

Tykkään seurata tällä hetkellä myös kuuntelemieni (ja myös muutaman joita en vielä kovasti ole kuunnellut hah) podcastien Insta-tilejä, koska visuaalinen lisätieto aiheesta tai aiheen vierestä on kiinnostavaa! Näistä mainittakoon ainakin erinomainen @jaljillapodcast (rikostarinoita), @mimmitsijoittaa (tiukkaa tietoa rahasta ja sijoittamisesta), sekä jo mainitsemani @tuplakaakpodcast (hulvatonta tarinointia julkkisjuoruista, tätä kuunnellessa ja katsellessa olen hekottanut lukemattomia kertoja).

Ei mul muuta! Kertokaa tekin omat suosikit mulle – jotakin kautta. 🥰

/Riikka

Yksi kommentti artikkeliin ”Parhaat Instagram-tilit tällä hetkellä

  1. Marko Liikanen sanoo:

    Yksi, mikä saa instagramissa minut hymyilemään on ”Tildanalle”. En tiedä miksi, ehkä olen vielä lapsi (48v. mies).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.