Piispankadun Fika

Kesä vilahti ohi ilman, että olisin testannut yhtä Turun uusimmista kahviloista, Fikaa. Tänä viikonloppuna kesä palasi kuitenkin takaisin, joten oli aika nauttia vielä viimeisistä terassi-ilmoista.

Fika_ulkoa

Fika_ostokset

Fika_sisältä

Fika avautui Piispankadulle kesäkuun alussa. Kahvila tarjoilee kahvin, kakkujen ja piiraiden lisäksi keittolounasta, myös lauantaisin. Bongasin vitriinistä heti myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja, ja kuulemani mukaan kaikki tarjottavat tehdään itse. Itse valmistetut tuotteet huokuttelevat aina enemmän, joten tähän paikkaan pitää ehdottomasti palata maistiaiskierrokselle! ja maisteltavaa riittää, kuten kuvasta näkyy.

Fika_vitriini

Fika_kahvila

Nappasin terassille mukaan omenalimun ja palan suolaista piirakkaa, sillä oli lounasaika. Pala tosin on vähän mitättelevä määrite, sillä lautaselle saamani sieni-sipulipiirakka oli ennemminkin möhkäle, hyvä kun mahtui lautaselle :) Korvasi siis hyvin lounaan!

Fika_terassilla

Tuo omenainen limonadi oli jännittävän makuista, ja kotoisin jostakin Keski-Suomesta (katsoin etikettiä, mutten tietenkään muista enää mitä siinä luki). Ai niin, Fikalla on myös A-oikeudet, joten valikoimissa on mm. muutamia siideri- ja olutmakuja!

Fika_juomat

Fika_juoma

Ensi kerralla pitää maistaa siis kahvia sekä jotakin makeaa kakkua. Voin kuvitella että Fika sopii mainiosti myös syksyn ja talven tunnelmointiin, ja asiakaspaikkojakin on kahdessa eri huoneessa.  Löydät Fikan Sibelius-museota vastapäätä, ja kahvila on auki tiistaista perjantaihin 10-17, viikonloppusin11-16. 

Fika_kahvit

Fika_pannut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.