Ruokapäiväkirja 5/7: perjantai

Moikka! Aika siirtyä viikonloppuun, jolloin ruokailu muuttuu yleensä arkea epäsäännöllisemmäksi. Aamupala saattaa venyä lähelle lounasaikaa, lounasaikana ei ole yleensä iso nälkä syystä tai toisesta ja koko ateriarytmi saattaa mennä täysin sekaisin. Viikonloput ovat usein myös mässäilypäiviä.

Perjantai alkoi kuitenkin normaaliin tapaan työpäivällä. Aamulla jatkoin torstain mallia. Ruisleipä vei silloinkin pahimman nälän, joten ajattelin jatkaa samaan tyyliin työviikon loppuun. Taisin juoda vesilasinkin melkein kokonaan. Aamuvaaka näytti samaa kuin eilenkin, 65,9 kg.

aamupala01

aamupala2

Toimistolle saapuessani otin jääkaapista Frooshin. Näitä mä rakastan! Ostaisin näitä varmaan paljon enemmänkin, mutta olen mieltänyt ne aika kalliiksi välipaloiksi. Näistä tulee kuukausitasolla yllättävän suuri menoerä, jos niitä joka päivä ostelisi, varsinkin pienistä kaupoista tai R-kioskilta. Näitä tölkkejä myydään tosin välillä tarjouksessa ja kolmen tölkin packissa, joten näitä voisi joskus ostaa isomman erän kerralla. Joka tapauksessa,  ihan loistavia välipalaksi, ihania makuja ja ilostuttava  brändi pakkauksineen kaikkineen.

lounas01

Söin lounaan perjantaina ystäväni Elinan kanssa Di Trevissä. Di Trevissä on hyvä alkusalaattipöytä, mutta itse lounaissa on tosi paljon vaihtelua. Salaattipöydässä on kuitenkin aina raikkaita vihanneksia, yleensä couscousta, perunasalaattia, pastasalaattia, hummusta tms. Ongelmana on lähinnä se, ettei täytä itseään liikaa salaattipöydän antimilla ennen varsinaista lounasta.

Perjantain lounas eli seesambroileri ja paahdetut peruna- ja bataattilohkot oli lievä pettymys. Broilerissa kuten juureksissakin olisi saanut olla paljon enemmän makua. Olen myös miettinyt, miksi Di Trevissä porkkanat jätetään aina puoliraaoiksi…

lounas02

jälkkäri03

Di Trevissä on aina myös pieni jälkiruoka, mutta usein niissä olisi parantamisen varaa (kuten hyvin useassa muussakin lounasravintolassa). Tämä piirakka näytti kuivemmalta kuin oli, mutta marjoissa oli silti nuukailtu aika paljon. Mutta koska jälkkäri kuuluu hintaan, niin tokihan sitä pitää edes maistaa. ;)

päärynä_välipala

Perjantain iltapäivän tunnit menivät nopeasti ja työkavereiden kanssa avattiin perinteinen perjantaipullokin, mutta se jäi tällä kertaa kuvaamatta. Join kuohuvaa vain muutaman kulauksen, sitten lähdinkin jo kiirehtimään kohti rautatieasemaa. Kotona söin päärynän, mitkä ovat parhaillaan ihanan mehukkaita!

Antonio_Salo

Päätimme lähteä perjantain kunniaksi syömään ja keilaamaan, ja kuuden maissa istahdimme Salon Antonioon. Terveellisen viikon kunniaksi halusin ehdottomasti alkuun sipulirenkaita, ja sen lisäksi otimme yhteisenä alkupalana valkosipulileipää, joka olikin sitten oikein kunnolla öljyssä pyöriteltyä.

Täytyy myöntää, että niinkin yksinkertainen asia kuin sipulirenkaat… Ne on vaan niin hyviä! Hassuinta oli kuitenkin se, ett tulin tästä uppopaistetusta setistä jo niin täyteen, että olisin voinut skipata pääruoan oikeastaan kokonaan. :D

Antonio_Salo2

Pääruoaksi söin pulled pork rollsin, joka ei maistunut enää niin hyvin koska olin vielä niin täynnä rasvaisista alkupaloista. Söin silti lähes koko annoksen ja tulin liian täyteen.

Salohalli

Syömisen jälkeen siirryimme Salohalliin ja keilaamaan. En tiedä mitä erityistä tässä perjantaissa oli, mutta saatiin kuulkaas  ihan rauhassa kaksistaan keilailla melkein koko tunti. Salohallissa on tullut kuitenkin keilattua jo useaan otteeseen, eikä ikinä ole ollut noin hiljaista. No, saatiinpahan rauhassa pelailla ja juoda yhden oluet.

iltapala

Loppuillan aikana ei yllättäen ollut enää yhtään nälkä. Usein kaipaan tuollaisen mättöruoan jälkeen kuitenkin jotain raikasta, eli pilkoin appelsiinin vielä sohvaruoaksi. Uni tuli kello 22, kuten yleensä perjantaisin…

Viikon muista päivistä poiketen join perjantaina myös paljon muuta kuin vettä: vähän kuoharia, Antoniossa ison Pepsin ja oluen keilatessa. Vesi jäi ikävä kyllä perjantaina vähiin, kokonaisuudessaan reilusti alle litraan.

Huomenna ja ylihuomenna jatketaan vielä samalla aiheella. Rentoa lauantai-illan jatkoa kaikille!

/Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.