Throwback: vuonna 1993

Throwback vähän myöhästyi, mutta tässä se tulee! Nyt muistellaan vuotta 1993.

Tarja Smura valittiin Miss Suomeksi, Bodyguard ja Takaa-ajettu pyörivät leffateattereissa. Lippu sinne leffateatteriin maksoi ehkä 30 markkaa.

Kaija Koo mietti, kuka keksi rakkauden. Sain itse nauhoitettua Kaija Koon C-kasetin joltakin ystävistäni, ja voi pojat, että sitä kasettia kuunneltiin. Täytin itse 10 vuotta, ja opettelin koulussa englannin alkeita. Oikeastaan osasin alkeet ennalta, olinhan katsonut jo vuosia Kauniita ja Rohkeita. Oh Ridge!

Katsoin telkkarista Gladiaattoreita, Ruusun aikaa, Onnenpyörää – ja tietysti Metsoloita ja Puhtaita Valkeita Lakanoita. Aivan ehdottomat lempparit noilta vuosilta. Ja TODELLAKIN löytyy molempien sarjojen DVD-boxit laatikosta.

Pitää myöntää, että olin aikomoinen television suurkuluttaja vuonna 1993. Selkeimmät muistot liittyvät oikeasti näihin tv-ohjelmiin, ja suuri osa illoista kuluikin epäilemättä telkkarin ääressä. Olin läpi ala-asteiän erityisen kiinnostunut kaikenlaisista julkkiksista, ihan poliitikoista misseihin ja eri tv-sarjojen näyttelijöistä elokuvatähtiin. Lapsuudenkodin vinteiltä löytyisi varmasti vino pino kansioita täynnä lehtileikkeitä. Sellainen yksinäinen puuhailija mä olin jo silloin, ja olen osittain edelleen.

Todistetusti kävin ainakin kerran vuonna 1993 laivalla. Kuvan asussa muuten pari hittiä tuolta vuodelta: pöyräilyshortsit, joita oli ihan ok käyttää joka paikassa ja vitivalkoiset pitsitennarit nilkkaan rypytetyillä polvisukilla. Harmi, että vaivoin näkyvät kuvassa… Saman vuoden hitti taisivat olla myös tutti-korut? Kuka muistaa? ;)

riikka1993

Sellaista siis vuonna 1993. Entäpä se musiikki?  Kaikki muistavat tuolta vuodelta Haddawayn ja Ace of Basen hitit, mutta kuka muistaa Jordyn? Tämä maailman nuorin soolorap-artisti kuvastaa mielestäni hyvin tuota 90-luvun hämmentävää musiikkikattausta, jossa mikään ei ollut erikoista.

2 kommenttia artikkeliin ”Throwback: vuonna 1993

 1. Jose sanoo:

  Hei mä muistan Jordyn! Alkoi biisi soida mielessä heti kun näin tuon nimen… :D Olen sua vuoden nuorempi, mutta juu tutulta kuulostaa kaikki. Mulla taitaa olla sen ajan tutit vieläkin jossain tallessa, pitäisikin käydä lapsuudenkodissa vähän penkomassa. :P

  Huippuja nää sun throwbackit!

  • Riikka Mikkola sanoo:

   Kiitti! :)
   Lapsuudenkodin vanhat kamat alkaa olla sen verran vanhoja, että niitä on jo ihan hauska penkoa, vaikka myötähäpeän tunteita välillä nouseekin pintaan :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.