Uusia suunnitelmia

Moikka!

Marraskuu on yleensä kuukausista se kaikkein ankein, surkein ja masentavin, mutta tänä vuonna en ole kokenut syysmasennusta oikeastaan lainkaan. Tottakai jatkuvasti synkkenevät päivät, vesisade ja tummat taivaat vaikuttavat mielialaan, kun pitää päivästä toiseen elää sitä normaalia arkea. Tänä syksynä se ei kuitenkaan ole päässyt pilaamaan mieltäni.

Marraskuu on kynttilöiden, takkailtojen, leffojen, villapaitojen ja sarjamaratonien kulta-aikaa. Orastavan joulufiilistelynkin voi jo varovaisesti aloittaa, juoda glögiä ja kuunnella Frank Sinatraa tai muuta Hygge-musiikkia. Ja tänä syksynä: suunnitella häitä.

Tosiaan, olemme menossa naimisiin! Ensi vuoden hääsuunnitelmat ovat todellakin ilostuttaneet omaa arkeani aivan älyttömästi. Jostakin kuvasta muutamat teistä ehkä huomasivatkin, että menimme toisen R:n kanssa loppukesästä kihloihin ja häät päätimme lopulta pitää tulevana keväänä.

Häiden suunnittelussa on montaa monessa, mutta vaikein asia oli tehdä ne aivan ensimmäiset päätökset päätökset, eli valita hääpäivä ja juhlapaikka. Sen jälkeen on päässyt kunnolla liikkeelle myös muissa suunnitteluissa.

lokakuu17_06

Kerron meidän hääsuunnitelmista aivan varmasti pian lisää täällä blogissa, mutta ensin on pakko fiilistellä vähän mun sormusta, jota olen nyt jo useamman kuukauden pitänyt sormessa. :) En ole ikinä ollut suuri korufani, enkä käytä koruja päivittäin, vaikka niistä pienissä määrin pidänkin. Tavallisena arkipäivänä minulla on jotkin korvakorut ja kello, joskus ehkä kaulakoru. Sormuksia en käytä juuri koskaan, ja korvakorut ovat oikeastaan ainoat, joiden suon olevan välillä isoja. Siksi oli aika selvää, että myös kihlasormuksen tulee olla hillitty.

lokakuu17_07

Sormukseksi valikoitui lopulta siro, keltakultainen Romanssi-sarjan sormus. Siihen saa sopivasti yhdistettyä myös vihkisormuksen ilman että kokonaisuudesta tulee liian massiivinen.

Sormuksen valintaan vaikutti lopulta paitsi tietysti omat mieltymykset, myös muutamat muut seikat. Sormuksia on oikeasti niin paljon, että helpoin tapa karsia on määrittää suuntaa-antava budjetti. Osa timanttisormuksista maksaa maltaita, mutta me halusimme pitää sormusten hinnan maltillisena (sadoissa, ei tuhansissa euroissa).

Budjetin määrittämisen jälkeen valinta helpottuikin huomattavasti. Tässä vaiheessa mieltymys tietynlaiseen malliin alkoi hiljalleen hahmottua, ja vaihtoehtoihin jäikin lopulta vain hyvin samantyylisiä, siroja sormuksia, joissa oli pieni rivistö säihkettä tai yksittäinen isompi kivi. Punnitsin itse myös käytännöllisyyttä, sillä haluan pitää sormusta sormessa yötä päivää ja tilanteessa kuin tilanteessa. Siksi en lopulta halunnut että sormuksessa on suurta ”uloketta” vaan että se sulautuu sormeen ja elämän kaikkiin tilanteisiin. Yksi kriteeri oli myös se, että sen rinnalle olisi helppo valita sopiva vihkisormus. Sormus sopii myös muuhun korupukeutumiseeni hyvin: hillittyä ja vähäeleisen tyylikästä. Lopullisessa valinnassa oli ehdotonta plussaa myös sormuksen kotimaisuus.

lokakuu17_10

Niille, jotka miettivät kihlasormusten valintaa, suosittelen varaamaan sovitteluaikaa ainakin parisen tuntia. Riippuu myös siitä, kuinka kova jahkailija on. ;) Meillä (minulla) eri sormusten sovitteluun meni epäilemättä melkein parisen tuntia aikaa, ja hyvin olisi voinut käydä vaikka kahtena peräkkäisenä päivänä sovittelemassa sormuksia, ja tehdä lopullinen valinta vasta seuraavana päivänä. Toisaalta en ole katunut hetkeäkään omaa valintaa, vaan sormus on miellyttänyt silmää alusta asti.

Sormuksen kokoa valitessa suosittelen antamaan sormelle pienen hengähdystauon ennen lopullisen sormuskoon valintaa, jotta sormi palaa ”normaalitilaan”. Ainakin oma sormi turposi kokeiluvaiheessa sen verran, että valitsin lopulta inan liian ison sormuksen. Viimeistään tuossa keväällä vienkin sormuksen varmaan pienennettäväksi siinä määrin kuin se on mahdollista. Sormet turpoavat ja ”kutistuvat” yllättävän paljon, joten kannattaa mallailla sormuksen kokoa huolella. Toisaalta liian tiukkakaan sormus ei ole mukava sormessa tai näytä kivalta.

lokakuu17_09

lokakuu17_11

Sellaisia kuulumisia tällä kertaa täältä! Tsemppiä kaikille marraskuun keskelle. Muistakaa ne koti-illat villasukat jalassa ja glögi- tai teemuki kädessä. :)

/Riikka

lokakuu17_05

Kuvat: Linda Piiparinen

5 thoughts on “Uusia suunnitelmia”

 1. Oi onnea!

  Häiden suunnittelu on ainutlaatuista aikaa, ja siitä kannattaa todellakin nauttia. Sinulla on todella kaunis sormus. <3

  Minäkin odotan tässä kosintaa, olemme jo puhuneet alustavasti ensi kesästä. Onko teille tulossa isot häät? Me olemme puhuneet, että kutsumme vain perheen ja lähimmät ystävät, sillä kumpikaan meistä ei suuremmin nauti huomion keskipisteenä olemisesta, ja siksi pieni tilaisuus sopii meille.

  Ihanaa marraskuuta häähumun onnessa. <3

  1. Kiitos Anna kivasta kommentista :)
   Joo, häiden suunnittelu on munkin mielestä tosi kivaa, ainakin vielä tässä vaiheessa ;)
   Meille tulee noin sadan hengen häät eli isohkot nykyajan mittakaavassa. Onneksi löydettiin paikka, johon saadaan yhteen isoon tilaan koko porukka mahtumaan, se on meille tärkeä juttu.
   Mukavaa syksyn jatkoa myös sulle ja iloa odotukseen ;) /Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.