Varvintorin Café Manuela

Poikkesin tänään Varvintorin laidalla sijaitsevaan Cafe Manuelaan, nyt kun se sijaitsee nykyisestä kodistani sopivan kävelymatkan etäisyydellä. Tätä ennen Manuela ei ole oikein ikinä osunut minkään matkan varrelle, missään tilanteessa: tuntuu, että paikka on aika syrjässä, eikä täällä päin Turkua tapahdu yhtään mitään, paitsi kesäaikaan. Muistan, että poikkesin tässä kahvilassa edelliskesänä ja yllätyin siitä, miten viihtyisä paikka oli.

manuela01

Tänään Manuelassa on lounasaikaan hiljaista, eikä täältä lounasta saisikaan, ainoastaan perinteisiä kahvilatuotteita. Manuela on mielestäni sisätiloiltaan paljon viihtyisämpi kuin kadulta tarkastellen uskoisi. Aito suomalainen kahvila niin vitriinin tarjottavien, sisustuksen kuin musiikkitarjonnankin suhteen. Korvapuusteja, sämpylöitä, munkkeja, Radio  Nova, pöydät kirsikansävyisiä.

Ensimmäisen tunnin istuskelin kaikessa rauhassa, toisella puolella kahvilaa juomiaan hörppi vain muutama asiakas. Hetken päästä sain kuitenkin kuunnella naapuripöydän Viagra-keskustelua korvat punaisina. Täyteen asti kahvila ei missään vaiheessa tullut, mutta monet selvästi saapuivat Manuelaan iltapäivänkahville, ja tila täyttyi lopulta iloisella puheensorinalla. Todella perinteinen kahvila, mutta mä tykkään tästä(kin).

Pika-arvio:

  • Yleinen viihtyisyys: 9
  • Karjalanpiirakka munavoilla: 9
  • Cappuccino: 7+
  • Asiakaspalvelu: 8
  • Pöytäkeskustelujen kiinnostavuus: 9+
  • Katukuvan seurattavuus: 6

             manuela03

Cafe Manuela
Läntinen rantakatu 65

 

Avoinna:
ma–pe 8–20
la 10–19
su 10–19

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.