Viikon kahvila: Fika

On jälleen aika nostaa esille yksi Turun kahviloista, tällä kertaa Fika Café Piispankadulla. Muistin vasta äsken, että kirjoittelin Fikasta jo viime syyskuussa (linkki), mutta tässäpä uusia kuvia ja tunnelmia tästä kodikkaasta kahvilasta.

Fika02

Fikassa yhdistyvät mielestäni kaikki kivan kahvilan tunnusmerkit: auki myös viikonloppuisin, henkilökunta on sydämellistä, vitriinin tarjonta on itse leivottua  ja herkuissa on otettu huomioon myös ruoka-allergikot. Itse kahvila sijaitsee idyllisesti tuomiokirkon seutuvilla, rauhassa kaupungin hälinältä, mutta silti vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä kauppatorilta.

Fika07

Suuntasin tänään Fikaan pitkästä aikaa, sillä muistelin että Fikassa olisi tarjolla myös lounasta. Lounaskeittoa tosiaanterjoillaan joka päivä ja hintaan (8,30€) kuuluu maukasta saaristolaisleipää, santsauskierros sekä kahvi tai haudutettu tee. 

Fika05

Sunnuntain kunniaksi en tietenkään voinut tyytyä pelkkään lounaaseen, vaan kahvin kaveriksi oli pakko saada jotakin makeaa. Puolukka-kaurapaistos vaniljajäätelöllä näytti tänään herkullisimmalta ja lunasti kyllä kaikki odotukset. Puolukan kirpeys, lämmin kaurapaistos ja sopivasti makea vaniljajäätelö kinuskikastikkeella, yksi parhaista yhdistelmistä. Nam nam nam!

Fika04

Fika06

Mukava asiakaspalvelu on puolet kivasta kahvilakäynnistä ja tämä puoli on Fikassa kohdillaan. Vastassa oli aurinkoinen Fikan kakkutaituri, jonka nimen unohdin kysyä, mutta jonka kanssa tuli jutusteltua niitä näitä kahvihetken lomassa. :)

Fikaan kannattaa poiketa erityisesti kevään käynnistyessä, sillä pihalle on jo kannettu terassipöydät, eli nautiskella voi myös ulkosalla. Kahvilalla on myös A-oikeudet, joten kahvin tai teen sijaan voi maistella vaikka siideriä tai muuta kuplivaa.

Fika03

Fika Café 

Piispankatu 14 (Hus Lindmania vastapäätä)

avoinna:

arkisin 10–17

viikonloppuisin 11–16

Fika Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.